Φ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ - Φ. ΔΩΡΗΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Επικοινωνία

(++30210) 3636084 - 3621482 - 3607633 - 3644433
Ακαδημίας 37
TK 106 72 Αθήνα
Ελλάδα


EMAIL

info@kremlaw.gr


Δικηγόροι - Εταίροι :

 

Φώτης Κρεμμύδας  
Φίλιππος Δωρής Δ.Ν., Καθηγητής  
Νίκος Δούναβης  
Έφη Κυριαζή  
Ρούλα Λιώση Δ.Ν.  
Φανή Καραγιάννη D.E.A. Nancy II  
Πατρίτσια Αδαμοπούλου  
Δημήτρης Μπούκης  LL.M., L.S.E.  
Κωνσταντίνος Μάλλιος  
Βάγιας Παναγιωτόπουλος  
Βεατρίκη Μεταλληνού  
Ήριννα Δουκακάρου  

O ΦΩΤΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1968 ίδρυσε δικηγορικό γραφείο, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα με μεγάλο αριθμό συνεργατών.  Το 2002 μαζί με συνεργάτες του ίδρυσε την δικηγορική εταιρεία «Φ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ – Φ. ΔΩΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ».  Είναι δικηγόρος αναγνωρισμένου κύρους ειδικά σε θέματα εμπορικού και αστικού δικαίου και αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και της Ένωσης Αστικολόγων.  Έχει ευρύτατη εμπειρία στον τομέα των διαιτησιών, δικαστικών αντιδικιών και των επιχειρηματικών συναλλαγών και έχει διοριστεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πολλών κρατικών εταιρειών και ιδιωτικών επιχειρήσεων.  Είναι μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων, στο οποίο συμμετείχε και στο παρελθόν για πάνω από μία δεκαετία.  Είναι μέλος του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας και του Μισθοδικείου.Διαιτητής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας.

 

Ο Καθηγητής ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΩΡΗΣ, ομότιμος από το 2009, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μονάχου και Επίτιμος Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.  Υπήρξε ενεργό μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών έως το 2009 και εξακολουθεί να συμμετέχει έκτοτε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τομέα Αστικού Δικαίου στο ίδιο Πανεπιστήμιο.  Είναι συγγραφέας πολλών νομικών βιβλίων, άρθρων, σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις και άλλων μελετών.  Διετέλεσε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Νομικού Βήματος», μηνιαίου περιοδικού που εκδίδει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, νομικός σύμβουλος της «Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» και μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας.  Συμμετείχε επίσης σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.  Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αστικολόγων και μέλος της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών.Διαιτητής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας. Μιλάει πολύ καλά γερμανικά και γαλλικά.

 

O ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύεται στο εργατικό δίκαιο.

 

Η ΕΦΗ ΚΥΡΙΑΖΗ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύεται στο εμπράγματο δίκαιο, με ιδιαίτερη ενασχόληση με το δίκαιο απαλλοτριώσεων, μεταβιβάσεις ακινήτων, θέματα κτηματολογίου, στο Εμπορικό δίκαιο με αντικείμενο θέματα που αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, εταιρικές συμβάσεις, μεταβιβάσεις επιχειρήσεων, ένταξη επιχειρήσεων σε διαδικασία εξυγίανσης, καθώς και στο ιατρικό δίκαιο με αντικείμενο θέματα ιδιωτικών κλινικών και ιατρικών σφαλμάτων. Μιλάει καλά Αγγλικά.

 

Η Δρ. ΡΟΥΛΑ ΛΙΩΣΗ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αστικό Δίκαιο.  Παρακολούθησε σειρά μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο του Muenster, στη Γερμανία. Είναι συγγραφέας άρθρων που αφορούν κυρίως θέματα Αστικού Δικαίου (ερμηνεία διατάξεων Αστικού Κώδικα, σχολιασμός δικαστικών αποφάσεων κλπ.). Επί σειρά ετών δίδαξε Εισαγωγή στο Αστικό Δίκαιο στα Επιμορφωτικά Σεμινάρια Υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας.  Ειδικεύεται σε υποθέσεις αστικού δικαίου (κυρίως δίκαιο συμβάσεων και οικογενειακό δίκαιο), δικαστικές αντιδικίες και διαιτησίες, ιατρικό δίκαιο καθώς και στο δίκαιο της ενέργειας.  Μιλάει άπταιστα γερμανικά και αγγλικά.

 

Η ΦΑΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Παρακολούθησε επίσης δύο εξάμηνα σπουδών ιδιωτικού και δημόσιου γερμανικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Απέκτησε το μεταπτυχιακό της (DEA) από το Πανεπιστήμιο του Nancy II με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.  Πριν από την ένταξή της στην δικηγορική εταιρεία «Φ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ - Φ. ΔΩΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» εργαζόταν ως νομικός μεταφραστής -«juriste linguiste»- στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο.  Ειδικεύεται σε θέματα αστικού δικαίου, δικαστικές αντιδικίες και διαιτησίες.  Μιλάει άπταιστα γαλλικά και γερμανικά.

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΚΗΣ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος LL.M. σε Ευρωπαϊκό και Οικονομικό Δίκαιο από το London School of Economics. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στην εταιρεία UNILEVER ως στέλεχος.  Ειδικεύεται στο Ιδιοκτησιακό και Εταιρικό δίκαιο, καθώς και σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές.  Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

 

Η ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο και υπηρέτησε επί σειρά ετών ως μέλος του Τομέα Διεθνών Σπουδών.  Ασκεί μαχόμενη δικηγορία με ειδίκευση στο Αστικό και στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο.  Υπήρξε επί δέκα έτη αρθρογράφος στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.  Χειρίζεται την γαλλική, την αγγλική και την γερμανική γλώσσα.

 

O ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος LL.M. από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary College).  Ειδικεύεται σε υποθέσεις Αστικού, Εταιρικού και Οικογενειακού Δικαίου καθώς και στο δίκαιο ακινήτων και τις σχετικές δίκες. Μιλάει άπταιστα αγγλικά.

 

O ΒΑΓΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1998), κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων Σπουδών Αστικού Δικαίου από τα Πανεπιστήμια Αθηνών (2001) και Μονάχου (2003) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μονάχου (2007). Η διατριβή του με θέμα Die Rückforderung unbegründeter Zahlungen bei einer Bankgarantie “auf erstes Anfordern“ («Η αναζήτηση αδικαιολόγητων πληρωμών επί τραπεζικής εγγυητικής επιστολής σε πρώτη ζήτηση») έλαβε τον ανώτερο βαθμό «summa cum laude» και βραβεύθηκε από τη «Münchener Juristische Gesellschaft» ως η καλύτερη διατριβή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου για το ακαδημαϊκό έτος 2006/2007 στον ευρύτερο κλάδο του ιδιωτικού δικαίου. Εξελέγη Λέκτορας Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (2010) και το 2018 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή. Διδάσκει Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου, Ενοχικό Δίκαιο, Εμπράγματο Δίκαιο, Κληρονομικό Δίκαιο και Δίκαιο Ασφάλισης των Πιστώσεων. Έχει συγγράψει τρεις μονογραφίες και πλήθος μελετών και σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις για διάφορα ζητήματα αστικού δικαίου. Συμμετέχει σε συλλογικά έργα για την κατ’ άρθρον ερμηνεία του Αστικού Κώδικα. Ειδικεύεται σε δικαστικές αντιδικίες και διαιτησίες που αφορούν σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου. Είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων και συνεργάζεται με τα περιοδικά «Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου» και «Εφαρμογές Αστικού Δικαίου». Μιλάει γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά.

 

Η ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ είναι απόφοιτος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στο Φορολογικό Δίκαιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από την ένταξή της στη δικηγορική εταιρεία «Φ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ – Φ. ΔΩΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» έχει εργαστεί ως δικηγόρος σε δικηγορικά γραφεία με εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και στο εργατικό δίκαιο και ως νομική σύμβουλος σε εταιρεία παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των ομίλων INTRACOM-ΑΚΤΩΡ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ. Ειδικεύεται στο αστικό και εταιρικό δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

 

Η ΗΡΙΝΝΑ ΔΟΥΚΑΚΑΡΟΥ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (LLM) του αυτού Πανεπιστημίου στο Αστικό Δίκαιο. Δικηγορεί με ειδίκευση σε ζητήματα αστικού, εμπορικού και δικονομικού δικαίου (ιδίως δίκαιο συμβάσεων, αδικοπραξίες, εμπράγματο και κληρονομικό δίκαιο, δικαστικές αντιδικίες), ζητήματα δικαίου προστασίας του καταναλωτή καθώς και θέματα κτηματολογίου. Έχει διατελέσει συνεργάτης της «ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.». Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, σουηδικά και ισπανικά.

 

Σημειώνεται ότι με την εταιρεία μας συνεργάζονται πέντε (5) ακόμη δικηγόροι σε μόνιμη βάση, ενώ το σύνολο των δικηγόρων της εταιρείας μας υποστηρίζει ομάδα ασκουμένων δικηγόρων και στελεχιακό/γραμματειακό προσωπικό, το οποίο έχει εξειδικευθεί στη φύση και στις ανάγκες της καθημερινής δικηγορικής πρακτικής. Επίσης υπάρχει ένα δίκτυο συνεργαζομένων δικηγόρων με περαιτέρω εξειδίκευση, οι οποίοι συνεργάζονται για την αντιμετώπιση ειδικότερων θεμάτων, που απαιτείται για την παροχή μιας ολοκληρωμένης και επιστημονικά και επαγγελματικά άρτιας εξυπηρέτησης των αναγκών των πελατών μας.